Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Невмирич

"Я чув, як літають снаряди"

переглядів: 881
Я чув, як літають снаряди

Я можу сказати, що я живу в тилу, тому мене не дуже зачепила війна. Я чув, як літають снаряди. Все це чув, навіть у деяких ситуаціях бачив. 

   У нашому місті відмінна школа, я дуже її люблю. Я вже з неї випустився, зараз вступаю до технікуму. Я точно пам’ятаю, що мої батьки хотіли максимально заховати мене від цієї інформації, від війни, тому що я був ще молодим. Мабуть, батьки не хотіли, щоб я знав усі жахи війни. Тому я не дуже пам’ятаю, як все відбувалося, але пам’ятаю, що коли почалася війна, ми хотіли поїхати відпочивати влітку, але з’явилися блокпости. Мамі все ж довелося пояснювати, чому все так вийшло. 

Війна – це завжди дуже страшні речі, завжди не хочеться, щоб ця війна відбувалася. Тому потрібно, щоб людство навчилося обходитися без неї. Мир для мене – це точно, коли між людьми взаєморозуміння, коли люди вміють домовлятися між собою, не завдаючи фізичної шкоди.

   Я відчуваю себе щасливою людиною, бо, незважаючи на всі жахи, які сталися поблизу мене, вони мене не торкнулися. Я знаю людей, які в зв’язку з цими діями виїжджали зі своєї країни, переїжджали в інші, більш мирні країни – там, де немає війни. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій