Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Дороніна

«Я просто радію життю»

переглядів: 645

Я і моя сім’я – тато, мама і старший брат – живемо в місті Лиман Донецької області. Це місто славиться своїми лісами, блакитними озерами й великим залізничним вузлом. Але найголовніше в ньому – добрі та працьовиті люди.

Я просто радію життю

Наша сім’я переїхала в Лиман із міста Ясинувата у 2014 році. Коли почався воєнний конфлікт, я була зовсім маленькою, мені було всього три рочки, а братові виповнилося шість.

Ми з ним тоді мало що розуміли. Батьки швидко зібралися, і ми виїхали. І більше додому не повернулися. Мама досі сумує за затишною квартирою, за друзями, які роз’їхалися по всьому світу. Але найголовніше – за бабусею, яку в нас забрала війна в Горлівці у 2015 році.

Я навчаюся в школі, ходжу на різні гуртки, люблю співати й танцювати, просто радію життю. Я дуже люблю своїх батьків і щаслива, що ми всі разом, адже це найголовніше. Війна принесла багато горя жителям Донбасу.

І мені дуже хочеться:

«Нехай навік зникнуть війни,

Щоб діти всієї землі

Вдома спати могли спокійно,

Танцювати й співати могли,

Щоб сонце посміхалося,

У вікнах світлих відбивалося

І сяяло над землею

Людям всім і нам з тобою!»

Михайло Пляцковський

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ясинувата 2014 2015 2020 Текст Історії мирних діти 2014 2015 2020 переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій