Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Романенко

«Я потрапила в пологовий будинок, і почали стріляти»

переглядів: 669

У грудні 2013 року по телевізору показували, як почалися хвилювання, а я потрапила до пологового будинку. Потім почали стріляти, і ми з жахом спостерігали, як горіла заводська їдальня. Усе змінилося на початку липня, коли ми чули на полігонах стрілянину.

Було страшно, особливо коли стріляли «Градом». Ми стоїмо, дивимося з порогу на заграву й бачимо, як ці «стріли» летять. Над нами навіть кулі летіли й розривалися. Від куль ми ховалися. Вони в дерево врізалися, в стінки. Було дуже страшно. Найстрашнішим було поранення дітей. Коли дуже стріляли та коли маму теж поранило.

3 червня ми кілька годин поспіль взагалі не виходили з підвалу. Це було найстрашніше. І в серпні 2014 року теж було несолодко.

Також війна відбилася на нас фінансово. Не було роботи. Усе валилося, можна було навіть зробити ремонт, не давали діри замазати. Газу немає, води питної, топити нічим.

Зате стосунки в родині змінилися. Стали більше цінувати одне одного, почали сумувати за далекими родичами, за сусідами, які тут жили. Раніше такого не було.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 Аудіо Історії мирних жінки 2014 поранені обстріли безпека та життєзабезпечення вода робота обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій