Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Вікторівна Собіщанська

«Я два тижні плакала, коли дізналася, що внучку мало не вбило»

переглядів: 524

Любов Собіщанська всі роки війни провела в Мар'їнці. Вона і її сусіди пережили всі жахи, які тільки можна уявити. Людям було легше всім разом, тому вони підтримували один одного.

Пам'ятаю перший день війни, коли бомбили сусіднє селище, а нам було дуже чутно. Спочатку я хотіла виїхати до брата, а потім подумала, що можу і не повернутися, і вирішила не їхати. Коли нас бомбили, це було страшно, ми не знали, чого очікувати. Я всю війну в Мар'їнці пережила. Всяке було, будинок розбили, вікон не було.

Я два тижні плакала, коли дізналася, що внучку мало не вбило

У мене син живе поруч, я якось до них зайшла, а внучка каже: «мене сьогодні мало не вбило, куля поруч з головою пролетіла, я її бачила І чула свист». І мені стало дуже страшно, я два тижні плакала! Багато у нас було поранених, убитих - в «червоній зоні» живемо. Забути війну не можна.

Ми тут все на світі перенесли і якось видерлися, досі тримаємося. Найстрашніший був 2014 рік. Люди в погребах сиділи всі разом. Ділилися шматком хліба, варили їжу на всіх.

Рінату Ахметову велике спасибі, дуже нам допомагав. Бабусі гуманітарку отримували і сильно його дякували, їх ці продукти насправді врятували.

Мрію, щоб це все закінчилося, і ми залишилися в Україні. Хочу, щоб не стріляли і щоб ніколи в житті не було війни, щоб ніхто її не знав.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) розлука з близькими Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій