Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Іванівна Борисова

«Війна цілком змінила моє життя, я втратила все»

переглядів: 1168

18 липня 2014 року в Пісках у нас почалося... Бомбили нещадно, і ніхто не повідомив, що вони це робити будуть. Цілий день бомбили. Слава Богу, жителів нікого не вбило в цей день. У нас є такі люди, через будинки яких просто пройшов снаряд у той час, як дитина спала, і він просто не вибухнув.

Як ми переїжджали? Саме ми й ті, у кого були машини, виїхали самі, а у кого не було машини, тих вивезли до Донецька і дали гуртожиток. Багато хто зараз там живе.

Війна цілком змінила моє життя. У нас було два будинки, двоповерхові будівлі сто вісімдесят п’ять квадратів, був магазин. Я втратила все! Сім’я жила, працювала, усі працювали, але позбулися всього, що було нажите. Залишили голою та босою.

Нас рятувала гуманітарна допомога. Якщо це стосувалося Ріната [Ахметова], то нам давали пакети [продукти] і, звичайно, виживали за рахунок цього. Ще від Червоного Хреста отримували [допомогу]. Я їздила, тоді видавали жителям Пісок. Завдяки цьому вижили. Зараз виживаємо за рахунок пенсії.

У курниках спали, де тільки не спали. Піти з будинків, два по сто вісімдесят п’ять квадратів – і спати в курниках! Мене позбавили всього. Бізнесу позбавили, життя позбавили! Слава Богу, що грошима [покарали], як кажуть, що нікого не вбило. І тітка [моя] була паралізована, паралізувало її від цього всього.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Піски 2014 Текст Історії мирних 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій