Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Лагер

«Війна не поруч, а тут, тому що через нас усе літає, ми все бачимо і чуємо»

переглядів: 925

Ми поставили щити, щоб від вибухової хвилі врятуватися і від дрібних осколків. Для цього я і побудував цю конструкцію. Страшне це діло – серед ночі підхоплюватися... Ми підхопилися о пів на другу – і почався обстріл, конкретний такий. Дуже це не рятує, але хоча б допомагає склопакети врятувати. Це від дрібних осколків. А якщо щось велике влетить, то тут розлетиться все до такої бабусі.

Війна не поруч, а тут, тому що через нас усе літає, ми все бачимо і чуємо

До Майорська від нас три кілометри, до Зайцевого – п’ять кілометрів. Усе ми чуємо, іноді бачимо, через нас літає. Страшно. У будь-яку секунду чекаєш... Ми чуємо щодня. Якщо воронки глибиною метр і шириною три, як ви думаєте, це страшно? І коли діти біжать у паніці, кричачи, це дуже страшно.

Не хочу нікому, навіть нашому уряду пережити ось ці речі. Ну якось живемо. Виживаємо, а не живемо. Це не життя, і не може бути життям.

Оплатити всі, тягнути сім’ю – не так все просто. Я працюю один. Дружина перенесла другу операцію, у неї онкологія.

Війна не поруч, а тут, тому що через нас усе літає, ми все бачимо і чуємо

Почалося з того, що проїхала машина – і вибухнув міст. Ніхто не очікував. Усе було мирно, і тут на тобі... Ми самі аж присіли. Міст з’єднував Дзержинськ і Майорськ. Там був потужний вибух. Ми всі на вулиці були. Малий біг, криком кричав. Я кажу: «Синку, та не бійся, ми ж усі тут». Якось треба ж заспокоїти було.

Працювали, дітей ростили, на щось сподівалися. А зараз я навіть не знаю, що й думати. Війна тут. Чи не поруч, а тут. Тому що ми всі чуємо, ми все бачимо і через нас все літає.

Війна не поруч, а тут, тому що через нас усе літає, ми все бачимо і чуємо

Найстрашніше, коли ми сиділи в підвалі о пів на другу ночі, і як в мультфільмі, будинок на курячих ніжках, трусило то з одного боку, то з іншого. Вибухова хвиля – це дуже страшно, це неймовірно, це треба відчути.

Мрію своїх п’ятьох дітей виростити, вивчити. Хотілося, щоб нормальна країна була. Хіба це добре, ці дії? Я вважаю, що недобре. Це найостанніша справа.

Війна не поруч, а тут, тому що через нас усе літає, ми все бачимо і чуємо

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кірове 2016 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти 2016 обстріли безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій