Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Редін

«Під час обстрілу Авдіївки мого друга вбило осколком»

переглядів: 737

До війни я жив у маленькому квітучому містечку Авдіївці, що розвивалося. Але одного разу все змінилося, коли над будинком, на якому я ремонтував дах, пролетіли вертольоти й літаки, почався обстріл. Усі ховалися та плакали.

Найбільше мені запам’яталася смерть колег і друзів. Транспорт у ті дні ходив рідко, і люди добиралися на роботу пішки, часто потрапляючи під обстріл. Під час такого обстрілу міста мого друга вбило осколком. Ми після нічної зміни прийшли додому о 9 годині ранку, а о 9:15 я дізнався, що його немає. Ми часто бачили, як вибухають будинки й машини.

Під час обстрілу Авдіївки мого друга вбило осколком

На той час доступ до води в нас був відсутній абсолютно. У нас вода йшла через Донецьку фільтрувальну станцію, і часто в неї влучали снаряди й вибухали. Із продуктами були перебої. У приватному секторі простіше, у людей там підвали є та льохи. А в місті складніше, тому що магазини були зачинені. Банкомати не працювали, тому ми їздили в інше місто, Покровськ. Там отримували зарплату, купували якісь засоби першої необхідності.

Зрештою я переїхав у Дніпро, але не через війну, а з особистих причин. За ці два роки, що я не перебуваю в Авдіївці, вже відвик від вибухів. Проте на Новий рік [через шум феєрверків] ще страшнувато, на підсвідомості десь щось залишилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 2021 Текст Історії мирних чоловіки 2014 психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я непродовольчі товари перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій