Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Руслан

«Бачив, як над головою пролетіла ракета»

переглядів: 915

Війна для мене – дуже серйозна річ, яка принесла зміни в життя. Вона згубила життя інших людей і змусила пережити дуже багато неприємностей, які змусили переїхати на деякий час... потім повернутися, обірвати контакти з деякими людьми.

Для мене війна на Донбасі почалася з того моменту, коли вперше обстріляли Маріуполь, і батьки вирішили виїхати ненадовго. Це був, якщо не помиляюся, 2014-2015 рік. Тоді я вперше побачив блокпости біля міста, коли виїхали за місто до тітки, і бачив політ ракети над головою.

У більш свідомому віці почав дивитися відеоролики захоплення міста і як його відвойовували. Стрілянину не бачив, тільки в записі. Найбільше запам’яталися на відео трупи людей на вулицях, коли вперше обстрілювали місто. Це найбільше запам’яталося. Але стерти ці враження не хочеться. Усі ці події формують людину як особистість. Ти розумієш, що таке війна. Краще нехай цей досвід залишиться при мені.

Ми переїхали в село до моєї тітки. Думали, там все це перечекати. Батьки вирішили, що довго там залишатися все-таки не вийде, потрібно повернутися назад.

Мрію про хороше майбутнє для нашої країни, для всіх наших жителів. Щоб люди почали отримувати задоволення від життя в цій країні, а не їхали звідси. Щоб закінчився військовий конфлікт і люди почали більше довіряти депутатам і тому, що вони роблять. Війна навчила більше думати, бути обережніше, планувати свій маршрут, поїздки заздалегідь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2015 Текст Історії мирних молодь 2014 2015 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій