Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ліана Шевченко

«В нашому місті війна почалася на десять днів раніше, ніж у всій Україні»

переглядів: 152

Ми -  сім'я з міста Щастя Луганської області. Війна в Україні почалася 24 лютого, а в нашому місті  бойові дії почались на десять днів раніше. Оскільки ми жили на лінії розмежування, школу перевели на дистанційне навчання. Під обстрілами випускати дітей з домівок стало небезпечно.

З кожним днем бомбардування посилювалися. 24 лютого ми прокинулись від того, що місто почали масово обстрілювати з території непідконтрольної України. Два дні ми сім'єю провели в підвалі нашого дому. А коли вибухи ненадовго призупинились, ми змогли виїхати спочатку в м. Сєверодонецьк, а звідти - в селище Тимошівка на Черкащині. 

Десятирічний син лякався гучних обстрілів нашого міста. Зараз він у безпеці, але переїзд і втрата друзів стали для нього проблемою. Він замкнувся у собі. А ще дуже сумує і переживає за свого улюбленця - кота, якого ми, нажаль, не змогли забрати з собою, бо він сховався від обстрілів. Зараз ним опікуються сусіди.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи розлука з близькими 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій