Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Дмитрівна Каминіна

«У кожному куточку міста щось вибухало, тріщало, горіло...»

переглядів: 432

Я родом з Макіївки, працювала в Авдіївці. На початку літа 2014 року почалися обстріли і щоденні автобуси перестали ходити. До вересня я була змушена залишатися вдома у відпустці. Восени переїхала в Авдіївку, орендувала житло. У місті було дуже неспокійно.

Ночами вслухалися в кожен постріл, найчастіше не спали, а на ранок потрібно було виходити на роботу. Наш завод знаходиться далі від лінії фронту, ніж місто, але і туди були попадання.

У пам'яті назавжди залишиться ніч з 26 на 27 січня 2015 року. Обстріли не припинялися ні на хвилину. У кожному куточку міста щось вибухало, тріщало, горіло. Вранці вийшла на вулицю і почула жіночий плач, який більше нагадував виття…

У кожному куточку міста щось вибухало, тріщало, горіло...

Опалення в квартирах не було, перебили світло і воду. Я жила в негазифікованому будинку, тому вдома не могла приготувати їсти. Після цієї страшної ночі я не витримала і перебралася жити на завод. У той час так зробили багато, були навіть діти.

Я працюю машиністом грейферного крана в коксовому цеху. Там я і влаштувалася. У лазні була гаряча вода - розкіш в той час. Жила в кімнаті прийому їжі на сортуванні, готувала їсти на електричній грубці.

Грошей вистачало, зарплату виплачували стабільно, незважаючи ні на що. Крім того, Фонд Ріната Ахметова регулярно допомагав продуктовими наборами.

У минулому році до мене з Макіївки переїхали дочка і внучка. Військові дії стихли, але до нас все одно іноді доносяться їх відгомони. І страшно досі, Бог його знає, куди снаряд прилетить в наступний момент.

У кожному куточку міста щось вибухало, тріщало, горіло...

Так і смикаємося вже сім років, спокою і визначеності немає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій