Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Жигорь

«Уламки скла від вибуху пролетіли повз дітей і встромились у стіну»

переглядів: 277

Я - мама трьох дітей. Все своє життя жила у чудовому місті Маріуполі, де народились мої дітки, вперше посміхнулись, зробили перші кроки, пішли у дитячий садок... Ми з чоловіком облаштовували житло, купили будинок, працювали на підприємстві та окремо займались невеличким бізнесом. Але все зруйнувала війна!

Ми з дітьми були вдома, коли нас вперше обстріляли Гради. Тоді вибухова хвиля вибила скло у дитячій кімнаті, уламки дивом пролетіли повз дітей і влучили у стіну, не зачепивши нікого. Ми виїхали з міста наприкінці березня, а через три дні по даху нашого будинку поцілили два авіаснаряди...

У нас нічого не залишилось, бо із собою ми не взяли навіть спідньої білизни, тільки свідоцтва про народження та паспорти громадян України. Зараз ми перебуваємо у Черкасах. Діти і тут не відчувають безпеки, хоча відвідують шкільного психолога. Постійні сирени нагадують нам всім про пережиті події.          

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій