Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Жанна

«Ішла на роботу та приходила під гуркіт пострілів»

переглядів: 609

Родичі Жанни з Луганська залишилися в місті й ховалися від обстрілу в льохах. Померлих не могли гідно поховати, а живі пристосовувалися до військових умов, як могли.

Звичайно, я пам’ятаю перший день війни. Я прокинулася від пострілів. Таке враження було, що стріляли у дворі. Потім у наш двір прилетів літак. Розвернувся – і такий рев стояв, і постріли, черга автоматна... Щось жахливе! Це було вранці, 1 червня 2014 року.

Я чула постріли «Градів», гармат, бачила дим. Ішла на роботу та приходила під гуркіт пострілів із гармат.

Ішла на роботу та приходила під гуркіт пострілів

Спочатку ми думали, що це скоро скінчиться, але не сталося. Дехто навіть помер. Ми, правда, швидко звідти виїхали, у нас дочка виходила заміж. Під пострілами їхали. А повернутися назад не змогли. Залишалася ще одна дочка, ми її ледве вивезли звідти.

У мене там ще брат залишився. Під час війни з родиною ховався в оглядовій ямі, у погребі. Готували на вулиці, води не було. Добре, що в них своя криниця була. Так і виживали.

Я засмучуюсь, згадувати не хочеться. У мене там померла тітка. Вона лежала вдома кілька днів. Зрештою, її поховали в братській могилі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій