Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина і дочка Аріна Сеухіна

«У дитини був такий переляк, що вона засинала тільки при світлі»

переглядів: 1149

Наша історія розпочалася 24 січня [2015 року]. Досі дуже важко про це говорити. Усі знають про трагічні події в [районі] Східний, де ми живемо. Після цього почалися великі проблеми з дитиною. У неї був такий переляк, що ми лягали і засинали тільки при світлі, ховалися при кожному шумі-шереху під ліжко.

У дитини був такий переляк, що вона засинала тільки при світлі

Я була на роботі, дитина перебувала з чоловіком. Може, переляк трапився ще й від того, що в нас усе скло в лоджії вилетіло, а лоджія – у кімнаті дитини. Після цього вона дуже довгий час не могла там перебувати.

У дитини був такий переляк, що вона засинала тільки при світлі

Вона не могла ні на хвилину залишатися, ходила за мною хвостиком. Ми їхали на два дні, звичайно, коли не було світла, були в бабусі. Стан був – виїжджати. Але як же рідні? Як близькі? Як же робота, яка мені подобається? Домашній затишок, який створювався роками?

До цих трагічних подій найбільшою страшилкою Аріни був казковий персонаж – Баба-Яга. У нас товариська дівчинка, і ми якось взагалі ніколи нічого не боялися.

Я зрозуміла, що далі ми будемо продовжувати жити в цьому місті та в цьому районі. Це наше місто, наш район.

Дочка Аріна демонструє свої малюнки:

- Тут намальовано укриття від обстрілів. А це я теж малювала в школі. Тут чарівник, але у нього чарівна паличка, він всіх нас охороняє.

У дитини був такий переляк, що вона засинала тільки при світлі

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2015 Текст Історії мирних жінки діти 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я діти Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій