Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Данилович Курбанів

«У нас сильно бомбили, горіли поля, були зруйновані будинки»

переглядів: 413

Я тут народився та прожив усе життя. З десяти років працював, потім пішов до армії та служив у прикордонних військах. Після армії працював у колгоспі, у мене 54 роки стажу, був парторгом.

Ми живемо на лінії зіткнення, за роки війни часто доводилося ховатися у підвалі. У нас сильно бомбили, горіли поля, було зруйновано будинки. Було страшно, але ми пережили все.

Через війну життя сильно змінилося. У мого брата дві дочки живуть у Докучаєвську, а він у Новотроїцькому. Раніше ми пішки ходили до них у гості, а тепер не пускають, треба проїхати дві з половиною тисячі кілометрів. Люди не можуть поїхати навіть на похорон до рідних.

Я отримував допомогу від Червоного Хреста, давали побутову хімію та гроші на вугілля. Часто допомагав Фонд Ріната Ахметова.

Доводилося кілька днів сидіти без світла. Зараз я лежу без обох ніг; відрізали, щоби не було гангрени, а дружина втратила пам'ять.

Мрію, щоби всі спали спокійно, була гідна зарплата і люди жили щасливо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотроїцьке Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій