Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зінаїда Миколаївна Гальченко

«Тут у нас кошмар був. Таке діялося...»

переглядів: 575

Немає нічого страшнішого за обстріл «Градами». Зінаїда Гальченко з Первомайського із жахом згадує початок війни. Літо 2014 року було найстрашнішим в її житті.

Ми не розуміли, як це [війна] відбувається. Ми не знали, що це таке. Потім, звичайно, дізналися. Почалися ці «Гради» і все-все. І мені дуже важко було з дитиною, вона ж глухоніма. Я його й босим тягала, коли бомбили. Місяцями спали в підвалі 2014-2015-й. Тут у нас кошмар був. Таке діялося... Наші сусіди, усе село постраждало.

Я не можу спати. З години на годину стріляють і з таких, дуже каліберних... Спати не можу. На психіку впливає. Я така нервова... То о пів на п’яту, то о четвертій ранку починається стрілянина.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Первомайське 2014 2015 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери діти 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій