Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Іванівна

«Там все горіло, і ми з сином ледь виїхали»

переглядів: 170

Лариса Іванівна з сином поїхали з рідного села після того, як сусідній будинок згорів від «прильоту». 

Мені 76 років. Я жила в селі Троїцьке Луганської області.

24 лютого начало бахать – і у нас одразу все було чути, ми ж в селі. І я неділю десь побула там і поїхала. Там невозможно буть: там горіло все, ми ледь виїхали. Я не знаю, я не могла там буть, я ж одна. Нікого більш не було, а тоді приїхав син і забрав мене.

Я о четвертій ранку виїхала. Я була в хаті, прокинулась - а сусіди горять! Я вділась і поїхала, а сусідня хата згоріла вщент. Все падало, взривалось, тоді ми і втекли.

Я з собою нічого не взяла: правда, ото тільки медикаменти, які були, - те і забрала. В мене нога – я з паличкою ходю - для неї купляла медикаменти. А так – пропало все. Тепер таблетки п’ю, заспокоюю сама себе.

Ми приїхали спочатку в Бахмут, потім у Дніпро. Але там роботи не було, тоді поїхали у Кривий Ріг, син тут знайшов роботу.

Коли вже ця війна скінчиться? Та мені – якби й сьогодні. Я не знаю, не можу навіть подумати: я б сьогодні додому поїхала.

Хтозна, як воно далі буде... Як прийдеться. Немає ж нічого свого: мабуть, і хата вже розбита. Не знаю, як ми будемо, де ми будемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Троїцьке 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій