Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Едуардович Демішев

«Питали: «Як ви ставитеся до війни?» А як я можу ставитися, коли ви до нас зі зброєю прийшли?»

переглядів: 540

2014 року дружина Олега Едуардовича втекла від війни з Шахтарська і ось, через 8 років, знову наздогнала війна в Маріуполі. Життя в окупації для сім'ї чоловіка було дуже нелегким: у квартирі +5, ковдрою вкривалися по черзі з дружиною, під обстрілами спилювали дерева для приготування їжі, річкову воду гріли на багатті. Але  це виявилося не найважчим для чоловіка. Під час видобутку води його шокували смерті людей: «…мертві валялися, застрелені від осколків у дворах…лежали без рук і ніг». Чоловік розповідає, що це ті, хто намагався врятуватись пішки. У рідному Маріуполі залишилася мати чоловіка. Про те, що вона жива, дізнавався з гуманітарних списків. Олег Едуардович дивиться на фото своєї згорілої квартири і не розуміє, чому «братський народ» прийшов до нас із війною, адже до 24 лютого Маріуполь «цвів і процвітав»: «Хочеться привести за шкірку і показати, що він зробив, їхній Путін».

Питали: «Як ви ставитеся до війни?» А як я можу ставитися, коли ви до нас зі зброєю прийшли?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 Аудіо Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій