Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Гуменна

«Зі страхом чекаю приходу зими»

переглядів: 1092

Живу впроголодь у зруйнованому будинку на околиці міста. Із благ цивілізації у мене тільки електрика. Мій організм вже кілька років з’їдає цукровий діабет. Спочатку я позбулася пальців на обох ногах, потім одну ногу довелося і зовсім ампутувати. Через нерви відкриваються постійно виразки на нозі.

Зі страхом чекаю приходу зими

Старший син помер, молодший виїхав. За мною доглядає 80-річна Анна, сусідка по будинку. Вона приносить воду і продукти, на більше у неї не вистачає сил.

Я отримую набір виживання, мені вистачає на місяць. Але у мене вкрали навіть цю їжу. Злодій легко проник у мій будинок, де немає жодного замка, забрав зі столу буханку хліба і пакет із продуктами та втік. У мене нічого не залишилося. Тепер продукти постійно ховаю всюди, щоб ніхто не зайшов і не забрав.

Я не можу вийти з дому, не дозволяють розміри інвалідного візка. Живу тільки спогадами, де я вчитель молодших класів, без коляски, в оточенні рідних.

З острахом чекаю приходу зими. Сподіваюся тільки на допомогу благодійників та інших небайдужих людей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій