Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Вікторівна

«Зі мною поруч завжди була «тривожна валізка»

переглядів: 620

Мешканка селища Мангуш не з чуток знає війну – багато її учнів пішли воювати й не повернулися. Оксана Вікторівна допомагала і односельцям, і жителям обстріляної Авдіївки.

Війна – це біль, горе, які я побачила, і я б не хотіла, щоб майбутнє покоління бачило їх.

Коли все починалося, я перебувала у своєму селищі, на роботі. Почалися бойові дії... Це було незрозуміло, страшно, неусвідомлювано, що таке може бути. Мої колишні учні виявилися на передовій і намагалися протистояти цьому всьому. Вони добровільно пішли служити в ЗСУ, тоді ще не було контрактів, хлопці просто йшли захищати свою Батьківщину. Вони були і в Іловайському котлі.

У селищі ми постійно говорили про спокій, тому що була паніка. Люди намагалися зібрати все найнеобхідніше й залишити своє помешкання. Ми прекрасно розуміли, що потрібно залишатися на своєму місці та всіма силами тому протистояти.

У 2016 році, у лютому чи березні, трошки притихло. Але був обстріл Авдіївки, і ми, громадська організація та волонтери, звідти вночі брали людей і розселяли їх в селищі Урзуф на території бази відпочинку, щоб якось захистити й допомогти.

Зі мною поруч завжди була «тривожна валізка

А взагалі, у 2014, 2015 і 2016 роках зі мною поруч завжди була «тривожна валізка», яка була зібрана на випадок обстрілу. Я знала, куди мені потрібно бігти з моїми дітьми й батьками. Тому почуття тривожності з того часу – у мене це залишилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мангуш 2014 2016 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2016 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій