Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Жураковська

«Син страждав від високої температури, кричав і благав його врятувати»

переглядів: 345

У Маріуполі 24 лютого ми почули перші вибухи. З чоловіком та сином хотіли одразу виїхати з міста, але не знайшли машини, щоб вивезти мою стареньку хвору мати. Тому й залишилися.

Через обстріли нам відключили світло, воду та газ. В квартирі було дуже холодно. За їжею та водою доводилось під вибухами вистоювати величезні черги. Збирали воду, яка стікала з дахів, розтоплювали сніг. Їжу готували на багатті під будинком під залпи гармат. Виживали, як могли.

Ще гірше стало, коли почалися авіаудари. Дитина захворіла, температуру 39.5 збивали під вибухи. Будинок хитався зі сторони в сторону. У моєї хворої матусі не витримало серце, і вона померла.

Нашу сім'ю врятувала сусідка - вона під вибухами через мінні поля вивезла нашу сім’ю із котом у Бердянськ. Далі ми на автобусах гуманітарного конвою попрямували до Запоріжжя. Там нам надали захист та їжу.

Згодом наша сім'я подолала дуже важкий шлях по Україні. Ми всі були хворі, у сина температура під 40 трималась майже тиждень. Був страшний авітаміноз, рани у роті, схоже на цингу. Вночі мій десятирічний хлопець кричав, щоб я його врятувала! Від гучних звуків затуляв вуха і падав на землю. У мене був коронавірус, бронхіт та внутрішньочерепний тиск. Але ми переїжджали з місця на місце, поки не опинилися в Києві.

На цьому шляху ми отримали багато допомоги від добрих людей. Дякуємо всім від щирого серця.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій