Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Анатоліївна

«Зруйнований будинок – ніщо в порівнянні з тим, що ми не можемо побачитися з дітьми»

переглядів: 418

Тетяні Анатоліївні боляче через те, що її сім'ю розділили, коли лінія зіткнення пройшла територією селища. Ця несправедливість для неї гірша за зруйнований будинок, безробіття та побутові проблеми.

Ми відпочивали на морі, коли тут таке трапилося. Повернулися і побачили, що наш будинок постраждав. Відновити його допомогла організація «Людина у біді», перекрили дах та вставили вікна. Але це все нісенітниця в порівнянні з тим, що я не можу бачити своїх дітей та онуків, які живуть на тій стороні.

У 2015 році у селищі кілька місяців не було електрики та води. З водою нам було простіше, бо на подвір'ї є колодязь, а світла не було. Мій син працював монтером і все це відновлював. А потім розділили нас, провели кордон прямо посеред селища. Син живе за три кілометри від мене, тільки тепер це інша територія, і ми не бачимося вже два роки.

Нас підтримували різні організації. Ми отримували від Ріната Ахметова продукти. Дякую, що він пам'ятав про мирних людей та допомагав нам.

Ми з дочкою втратили роботу ще 2015 року. Їздили на роботу до Ясинуватої залізницею на дрезині, бо автотранспорт туди не ходив. Коли нам сказали, що завтра закривається проїзд до Ясинуватої, треба було забрати речі. І я бігла за речами, а довкола стріляли. Бігла і не знала, виживу чи ні. Це було жахливо.

Я вже згодна на будь-що, просто щоб відкрили дорогу, хоча б за пропискою для мешканців селища. У нас три вулиці з того боку залишилися, там живуть мої діти. Єдина мрія – нехай відкриють дорогу, щоб ми могли бачити дітей і онуків.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій