Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Денис Яковенко

«Заради дочки я покинув неспокійне місто»

переглядів: 789

Я і не думав, не гадав, що доля знову закине мене до Одеси. У місті біля моря я вчився в інституті сухопутних військ. Студентські роки пролетіли, і в 2001 році я повернувся на батьківщину, до Донецька. Коли помітив у себе підприємницьку жилку, зайнявся вирощуванням грибів для кулінарії.

Улітку 2014 року стабільному життю прийшов кінець: у Донецьку почалися військові дії. Заради дочки-підлітка я був змушений залишити бізнес і неспокійне місто. Усе, що створювалося роками з любов’ю й великим трудом, пішло прахом. Але безпека й життя дитини – важливіше!

Важко стало працювати, та й просто небезпечно було залишатися. Вибір був зроблений на користь знайомої Одеси. Хоча дочка за півтора роки вже адаптувалася, але однак хоче додому в Донецьк. Там залишилися її друзі й бабуся. Моїй мамі через житло важче зважитися на переїзд.

Я переїхав у серпні, але тільки в листопаді зміг зайнятися своєю справою на новому місці. Довго не міг знайти відповідне приміщення для роботи, адже там мають бути створені певні умови: температура, вологість, освітлення, вентиляція. Знайшов приміщення тільки за три місяці...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних переїзд
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій