Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Пилипенко

«Поблизу будинку вибухнув снаряд, і в квартирах вилетіли вікна»

переглядів: 209

До серпня 2014 року ми жили у Макіївці на Донеччині, а через обстріли міста переїхали до Краматорська, де почали будувати своє життя з нуля.  За вісім років познайомилися з новими людьми, знайшли друзів, роботу, донька звикла до нової школи. Зробили ремонт в орендованій квартирі і купили нові меблі й побутову техніку. В березні вісімнадцятого у нас народилась друга донечка, старшій тоді було дванадцять.

24 лютого 2022 року ми були вдома. Як тільки почули вибухи, одразу зрозуміли, що почалась війна. Біля нашого будинку був прильот, в багатьох квартирах вилетіли вікна. У нас лише одне скло розлетілось. Я з дітьми переїхала до родичів на Черкащину, а чоловік залишився у Краматорську, бо працює в поліції.

Нажаль, безпечних місць в Україні зараз немає. Ми перебуваємо у більш спокійному місті, ніж Краматорськ, але діти знають, що таке повітряна тривога, правило двох стін, світломаскування. Тяжко переносять переїзд, життя в чужому будинку та розлуку з батьком. Ми дуже вдячні людям, які нас прийняли та допомагають.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи розлука з близькими 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій