Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єгор Кузьмич

«Не було ні світла, ні води, а потім підірвали і газопровід»

переглядів: 460

Я вже давно на пенсії, у мене є дружина, син і дочка, троє онуків. Під час військових дій ми нікуди не їхали. Нас дуже бомбили, ми сиділи в підвалах. Тут сильно розбили будинки, у сусідів теж пошкодили житло, у нас в сараї побило дах. Не було ні світла, ні води, а потім підірвали і газопровід. Кошмар, що коїлось.

Все починалося у Слов'янську, а потім у нас три дні не було ніяких прапорів. Ніхто не знав, яка буде влада.

Тут бомбили сильно, дуже сильно. У перший або другий день вбило жінку. Вона працювала медсестрою в поліклініці.

Не було ні світла, ні води, а потім підірвали і газопровід

Через війну не було нічого хорошого. Обстріли не припиняються досі, ми і зараз чуємо, як працює артилерія. Буквально за три кілометри від нас розташований кордон, поруч Дебальцеве.

У Новому Світі живе моя сестра. З ними немає нормального зв'язку, спілкуємося тільки через Інтернет, а проїхати не можна.

Ми регулярно отримували допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Це була дуже хороша підтримка, особливо самотнім людям дуже допомагало. Без неї було б складно, адже спочатку у нас не працювали магазини.

Тоді розбомбили і школу, і лікарню, і багато будинків, але гуманітарні організації допомогли відновити.

Важко забути той час, коли бомбили, і ми сиділи в підвалах. Я пам'ятаю, як поїхав до Луганська, а на зворотній дорозі почалися бомбардування, і метрів за 15 від мене впав снаряд. Сильно поранило одну жінку. Мені важко згадувати військові дії в Іловайську та Дебальцеве.

Мрію, щоб настав мир, і ми могли зустрітися з родичами, щоб всі дружили. Життя дуже важке. До війни я купив машину, а зараз бідність.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій