Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Нас засипало, ми ледве вилізли з-під завалу»

переглядів: 673

Була робота, було все в порядку, жили добре...

У нас було пряме влучання в будинок, дивом залишилися живі. Нас засипало, ледве вилізли з-під завалу.

Це було не перше влучання. У двір багато прилітало, коли ми були вдома, було влучання в кухню – стіну пробив снаряд. Була тільки контузія, а так ніхто не постраждав.

Ми залишали будинок буквально на пару місяців, а так усі бойові дії прожили вдома. Це було два роки тому. Одній доньці було вісім років, другій – одинадцять. Ми залишилися на вулиці з дітьми. Зараз ні кола, ні двора. У дитини група інвалідності. Швидше за все, це [обстріли] спровокували.

Я думаю, населення потребує відновлення житла. Багатьом таким, як я, ніхто нічого не відновлює. До нас приїхали, десь поліетилен зсунули, сказали: «Ой, ні, у вас все страшно». Значить, дітям жити не страшно, а дядькам дорослим відновлювати страшно. І все, поїхали. Треба пристроювати. Якщо нічого не робити, будинок розвалиться, тому що все побите і обвалене.

Ми ніде нікому не потрібні. [Залишилися] тому, що вдома нічого залишати не можна, усе розкрадуть і розтягнуть. Навіть виноградники вирізують, на металобрухт здають. Будинок свій залишати не можна в жодному разі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло сім'ї з двома і більше дітьми 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій