Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ігор Володимирович Андрусенко

«На вулиці було 20 градусів морозу, і я 5 годин не міг зварити борщ»

переглядів: 682

Маю двох дітей, є й онуки. Дружина у 2011 році захворіла. Дякуючи Рінату Ахметову, їй у Донецьку зробили операцію. Війна дуже змінила наше життя. Раніше було значно краще, а зараз прокинувся – і добре, дожив до вечора – та й годі.

Наш будинок постраждав через війну, але ми нікуди не виїжджали. Нам виділили шифер, і я сам перекривав дах. Якщо раніше на нашій вулиці проживало 110 людей, то тепер лише 10, залишилися лише пенсіонери.

Я пам'ятаю, як все починалось у Слов'янську, бо я там був у цей час. Звісно, війна все змінила. Дружина поїхала до Донецька, в онкологічну лікарню, простояла в черзі на блокпостах шість годин на спеку. Вона приїхала і сказала, що помре, але не поїде. Ми сиділи без світла та газу. Надворі було 20 градусів морозу, і я 5 годин не міг зварити борщ.

Нам завжди допомагав Фонд Ріната Ахметова. Давали продукти і на обстеження, дякую йому велике. Приїжджали сюди та допомагали.

Дуже хочеться про все забути. В мене зараз проблеми зі слухом після вибуху. Я три дні нічого не бачив і не чув. Як таке можна забути? Онучка теж дуже важко переносила ці вибухи. Нам довелося навіть із нею звертатися до лікарів. Щось бахне, а ти вже смикаєшся.

Хочеться миру та благополуччя нашій країні, все інше ми переживемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій