Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Варвара Олексіївна

«Ми жили нормально, але з початком війни почалися страждання»

переглядів: 722

Ми приїхали сюди з Херсонської області. Я працювала на залізниці, у мене дві дочки. Жили нормально. З початком війни почалися страждання. Це дуже важко. Не можу передати словами і нікому не бажаю опинитися на нашому місці. Багато разів сиділи в погребі. Я cвоє вже прожила, але дітей дуже шкода.

Хотілося б забути все, починаючи з 2014 року. Щоб ніколи не довелося бачити, як до сусідів влучив снаряд, а все полетіло до мене. Я на карачках лазила по дому.

Ми жили нормально, але з початком війни почалися страждання

Фонд Ріната Ахметова надавав нам допомогу, ми йому вдячні. Пенсія маленька, я виживала завдяки гуманітарній допомозі. Рінат Ахметов завжди допомагав продуктами. Мені також допомагали і Червоний Хрест, Карітас і польська організація.

Правнуку два з половиною роки, дуже хочеться його побачити школярем. Одна внучка живе в Москві, друга в Києві. Мрію, щоб мої діти, онуки і правнуки жили нормально, і щоб я ще трохи прожила.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій