Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ельвіра Пивовар

«Ми буквально втекли з Донецька»

переглядів: 794

У Донецьку я працювала викладачем математики й інформатики. Але коли в місті тільки починалися бойові дії, то з двома дочками відразу ж виїхала. Старша, 27-річна Еліна,  інвалід з дитинства. Молодша, Суламіта, майбутня «велика піаністка». Вдома вчилася в школі для обдарованих дітей при консерваторії.

Я дуже боялася. Ми буквально втекли з Донецька на початку червня 2014 року. Коли почалося перше бомбардування в аеропорту, у консерваторії був призначений іспит. І дуже багато дітей не потрапили на іспит: батьки боялися відпустити дітей із дому. Пізно ввечері того ж дня ми виїхали з Донецька.

Обираючи місце майбутнього проживання, я також враховувала інтереси своїх дітей. Проїхали одинадцять областей, у кожній жили по кілька днів. Можна сказати, таким ось чином діти вивчили географію України. Ми довго вагалися: не знали, чи слід їхати до Львова. Думали, в Україні пройдуть президентські вибори, питання буде вирішене, і ми повернемося додому. Але не склалося. Живемо у Львові.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 2016 переїзд безпека та життєзабезпечення обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій