Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Костянтинівна Решетнікова

«Мені запам'ятався перший бій»

переглядів: 514

Я весь час проживаю у Станиці Луганській. Нікуди не виїжджала навіть під час воєнних дій. Мені запам'ятався перший бій. Через два будинки від мене на асфальт упав снаряд. У мене вилетіли вікна, будинок трухануло так, що на фундаменті відлетіла штукатурка. Так я зустріла війну. Племінник допоміг вставити вікна, інші я завісила плівкою. Так вони й стоять досі.

Я отримувала гуманітарну допомогу. Вона була дуже важливою. Кілька разів мені допомагали фінансово. Це дуже допомогло, особливо взимку. Я допомогу не витрачала, а взимку оплачувала газ та світло. Дуже багато йде на ліки.

Ми трусилися щодня. Я попросила, і мені у підвал затягли металеву сітку від ліжка. Боже збережи, щоб таке колись повернулося. Я тремтіла і виглядала: чи не впаде поблизу.

Один раз сиджу і недалеко летить снаряд. Племінник із сусідом прибігли дізнатися, чи жива я чи ні. Пролетіло за двадцять сантиметрів від мого будинку і розгромило господарський магазин. Навіть сусіди подумали, що я помру від страху.

Жодних мрій у мене вже немає. Аби не було війни. Це найголовніше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій