Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
переглядів: 1275
Марія Гончарова
photo0
photo1
photo2
photo3
photo4
«Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився»

Багатодітна мама Марія Гончарова під час страшного обстрілу Авдіївки ніби відчула, що потрібно терміново забрати наймолодшого малюка з ліжечка. Ще одна дитина ховалася за її ногами. Осколки влетіли в їхній будинок. Одним із них Марії відірвало ногу. Вона закрила собою дітей, і вони дивом залишилися живі.

Маленьку дівчинку я закрила своєю спиною. Вона була у мене на руках. А Варя стояла у мене в ногах. Мені відірвало ногу, а дитина цілою залишилася. Це чудо реально. Дійсно, є чудеса на цьому світі

Це було взимку 2014 року. Був звичайний день, нічого не віщувало небезпеки, тихо, спокійно. Готували їсти, прибирали. З дітьми мультики дивилися. Увечері почався обстріл. Але у мене не було ні паніки, ні передчуття, що щось трапиться. Єдине – дитина довго не засинала.

Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився

Я Машу укладала в манеж, вона не хотіла спати. Прийшло відчуття, що треба забрати дитину. Згасло світло, був дуже страшний обстріл, свистіло, ревло, як ніби всі будинки просто сипалися. Гуркіт стояв на все місто.

Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився

Я прийшла, взяла дитину на руки, і в цю мить пролунав вибух. Четверо моїх дітей залишалися позаду мене. Троє були в передпокої, дочка у мене в ногах. В той момент я взагалі не думала про себе, я думала тільки про дітей.

Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився

Маленьку дівчинку я закрила своєю спиною. Вона була у мене на руках. А Варя стояла у мене в ногах. Мені відірвало ногу, а дитина цілою залишилася. Це чудо реально. Дійсно, є чудеса на цьому світі.

Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився

З Іваном було важко. Коли я попросила дитину встати, він встав – я побачила дірку в його нозі. Він просив про допомогу, говорив: «Мамо, мені боляче». У Колі теж був перелом ніжки, осколкова рана. Але мені боляче не було. Ти не відчуваєш ні болю, нічого. Просто на тобі велика відповідальність – у тебе поранені діти, і ти повинна хоч щось зробити для них.

Коли я втрачала свідомість, чула їхні голоси: «Мамо, не йди, чи не засинай. Мамо, нам боляче, будь з нами». І вже з останніх сил, коли пішов газ в квартиру, було дуже важко дихати. І ми з усіх сил просто намагалися кричати, кликати на допомогу.

Коли я прийшла до тями в лікарні, перший раз побачила, як чоловік плаче. Дай Бог здоров’я нашому хірургу Авдіївському. Він багато життів врятував, багатьом допоміг. Він плакав, він мене вмовляв, що потрібно жити далі: «У тебе діти, ти молода, встанеш на ногу». Або нога, або я. Там вже була конкретика, що треба було рятувати мене. Я дуже багато крові втратила. Люди здавали кров, дуже багато було донорів.

Допомога небайдужих людей, допомога Фонду Ріната Ахметова – це дуже велика допомога. І в плані ліків, і в плані оздоровлення. Мої діти були в Запоріжжі на оздоровленні, в Одесі. Для них це віддушина – можливість відволіктися від усіх проблем нагальних. Перший раз побачили море.

Я дуже вдячна Рінату Леонідовичу. Я дуже часто дивлюся його передачі, як він допомагає діткам. Немає таких слів, щоб сказати щось більше. Я просто хочу сказати спасибі. Дякую за дітей, дякую за мене. Дякую за допомогу, яку він надає, що він не кидає людей.

Я досі не звикла до того, що у мене немає ноги. У мене все болісно, все в депресії. Те, що раніше робила сама, я зараз не можу обійтися без допомоги. Навіть найелементарніше – в школу відвести, в садок відвести, забрати. Дуже мені хотілося б працювати. Бути в оточенні людей, щоб було з ким поспілкуватися.

Мені відірвало ногу, а дитина дивом цілою залишився

На майбутнє плани – відкрити свою міні-пекарню. Рук дуже багато, бажання дуже багато. Це смачно, це подобається дітям.

slide1
slide2
slide3
slide4
slide5
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій