Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Дем'яненко

«Ми виїхали із зони окупації до Запоріжжя на свій страх і ризик»

переглядів: 314

З самого початку воєнних дій ми були в Маріуполі: спочатку на Лівому березі, потім - в центрі. Будинок, де ми укривались під час бомбардувань, згорів.

Нам вдалося виїхати спочатку до Бердянська, який теж був окупований. Там ми перебували близько трьох тижнів, бо не було зв'язку, бензину, безпечних коридорів для виїзду. Якось ми все-таки ризикнули виїхати до Запоріжжя, і це нам вдалось. Зараз живемо в модульному містечку для переселенців у Дніпрі.

Мій чоловік був змушений повернутись до Маріуполя через хворих батьків, і ми з донькою не впевнені, чи зможе він вирватись звідти. Наша тринадцятирічна дитина дуже переживає за тата. Всі ті події, які вона пережила за ці кілька місяців війни, дуже важкі для психіки. Все в житті кардинально змінилось. Добре, що в нашому містечку з дітьми щотижня спілкується психолог. Зараз у нас є відчуття відносної безпеки, заважають тільки сирени та новини.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя розлука з близькими 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій