Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Харченко

«Ми вдруге стали переселенцями. Особливо важко звикати дитині»

переглядів: 306

З 2014 року ми - переселенці з Донецька, тепер уже вдруге тікаємо від війни. Тільки-но встигли облаштуватись у Маріуполі… З першого дня війни там почались жахливі обстріли, тому ми подались далі, у Хмельницький. З собою взяли тільки найнеобхідніше, мінімум дитячих речей. Виїзд із обстрілюваного міста був не тільки небезпечним, а й просто шокуючим.

Зараз ми потроху звикаємо. Особливо важко десятирічному сину, бо він опинися у новому місці і йому потрібно заново заводити друзів. Нам складно, бо до цього жили в російськомовних містах. А опинившись там, де більшість людей спілкується українською, почуваємо себе «білими воронами».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій