Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Олександрівна Бабич

«Ми ледве вибрались з підвалу палаючого будинку»

переглядів: 174

Лілія Олександрівна з сім’єю покинула рідний Маріуполь, адже життя там стало надзвичайно складним і небезпечним

Я з дитиною спала вдома у Маріуполі, коли Росія напала на Україну. З початком бойових дій ми відчули нестачу питної води та підгузків, нам доводилось сидіти у холодному підвалі. Чоловік ходив по воду на річку під обстрілами.

Наш будинок загорівся від обстрілів, коли ми там ховались у підвалі. Це був справжній жах, адже ми ледве вибратись з нього.

Бабуся чоловіка загинула у березні під час обстрілу. Наші батьки та моя сестра з дітьми залишились в окупації. Я з чоловіком і дитиною евакуювались.

Ми нічого не змогли взяти з власних речей, але привезли павербанки з ліхтариком, які нам подарувала профспілка на новий рік. Вони нам давали світло у підвалі впродовж трьох тижнів.

Найприємніший момент за цей жахливий час - це коли нам в Запоріжжі запропонували помити руки після місяця життя без води.

Наразі я у декретній відпустці, до війни працювала на Азовсталі машиністом крана. У зв'язку з останніми подіями й стресом у мене почав падати зір, тому прийдеться перекваліфіковуватись.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій