Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Федосіївна Верицун

«Мрію, щоб приїхали діти»

переглядів: 646

Перший день війни я не пам’ятаю. Пам’ятаю, як бігали в селище ховатися до підвалу, ночували там, тому спочатку літали літаки - ховалися від них. У нас сховатися було ніде, тому тікали до сестри. Звичайно, було дуже страшно.

Наш будинок трошки постраждав. Дах перекрила селищна рада. Дякую, була гуманітарна допомога.

Я нікуди не виїжджала, постійно перебувала тут, діти поїхали.

Найбільше запам’ятався страх, коли ми бігали і ховалися або збиралися всі разом і готували на вогнищах їсти. І дуже пам’ятаю, коли стріляли «Гради», а ми з чоловіком метушилися по квартирі і не знали, що нам робити, навколо все шуміло. А коли вранці вийшли, там з одного й з іншого боку були снаряди. Дуже страшно...

Одного разу я поїхала до доньки в селище і його обстріляли з «Градів». Мама сиділа біля віконця і дивилася телевізор і у вікно потрапив осколок. Біля будинку розірвався снаряд і залетів у кімнату, пролетів в іншу. Вона говорила: «Я почула звук, нахилила голову і так сиділа». Добре, що він пролетів повз, тільки вилетіли вікна. Слава Богу, залишилася жива.

У дочки тут була хороша робота, але вона її втратила, коли довелося виїхати. До однієї доньки ми їздимо, а до іншої в Горлівку такої можливості немає. Вона інвалід другої групи, живе там з дітками.

Ми не відчуваємо себе в безпеці. Не знаємо, що буде завтра. Бувають же обстріли... Звичайно, зараз не так страшно, як було, трохи тихіше.

Мрію, щоб приїхали діти. Раніше ми постійно збиралися, у нас троє дітей, шестеро онуків, всі приходили. Тепер ніяк.

На душі тепер неспокійно, постійно присутній страх і невпевненість в завтрашньому дні.

Ми отримували гуманітарну допомогу, і дочка моя отримувала. Але вона повернулася в Горлівку, тому що там є квартира. Мені здається, що гуманітарна допомога зіграла дуже важливу роль для нас. Ми регулярно отримували її від Фонду Ріната Ахметова.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери молодь діти 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) малозабезпечені діти перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій