Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Диль

«Машини вибухали, дерева горіли, люди бігли»

переглядів: 975
Машини вибухали, дерева горіли, люди бігли

     Моє місто дуже красиве. Там усі дружні люди. Там було добре до війни та після неї теж все налагодилося. Коли була війна, там розстріляли багато всього: машини вибухали, дерева горіли, в будинки потрапляли, люди бігли по різним боках, не знали, куди подітися. Я поїхала тоді до прабабусі. Ще у нас «Азовсталь» горіла, а наш будинок – добре, що не потрапили туди. Ще після війни там у нас не стало дачі, куди я дуже хочу поїхати. 

Коли це почалося, ми з мамою тільки почали прокидатися, у мами був вихідний. Ми пішли снідати, і мама щось почула. І потім ми дізналися, що війна почалася, тому що люди кудись бігли, все вибухало. Потім ми зібралися з мамою, викликали таксі та поїхали. Дуже страшно – всі кудись бігли. Я не розуміла куди, що, навіщо. Мені тоді було п’ять рочків.

   Зараз я відчуваю себе в безпеці, тому що біля мене друзі, близькі, місто налагодилося. Але однаково чути постріли, те, що вибухає щось. Війна – це дуже небезпечно, дуже страшно; тоді можна постраждати і вижити там можна, але дуже складно, тому що на кожному шляху можуть бути міни і все таке. 

   Ми намагаємося це забути якнайшвидше. Ми проводимо різні ігри, в школу ходимо, вчимося, читаємо книжки, гуляємо на вулиці, у дворі різні ігри. У мене є мрія – щоб все це швидше закінчилося, не стріляли вже і щоб повністю відчувати себе в безпеці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій