Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Миколаївна Христосенко

«Люди були налякані і не розуміли, що відбувається»

переглядів: 757

До війни я проживала в Луганську, зараз в селищі Петропавлівка Луганської області. У мене дуже довга історія. Війна подарувала мені маму і чудову дитину. Це дуже великий і важливий досвід, моральний і фізичний. Я не хочу нікуди їхати. Рідних батьків у мене немає. Коли в 2014 році почалася війна, я була вагітна. Мені тоді було 17 років.

Спасибі велике війні, яка мені подарувала сім'ю. У мене тепер велика сім'я. Мама служила тут, була волонтером. І з того моменту вона поруч зі мною, моя опора. На даний момент я щаслива дочка, у мене прекрасна мама, чудова дитина. Так, ми не рідні по крові, але ми рідні до душі.

Я виїжджала з Луганська, і ми ще не знали, що у нас буде війна. Вже проходили мітинги, почалися якісь рухи, з'явилися невідомі люди. Ніхто не пояснював, що відбувається. Потім пролунав перший постріл, з'явилися загиблі серед друзів.

Люди були налякані і не розуміли, що відбувається

Ти виходиш і розумієш, що це, як фільм жахів. Ще вчора все було добре, а сьогодні все змінилося. Зараз боїшся за дитину, боїшся всього, страшно втратити роботу. Перший день війни, напевно, самий страшний. За ці роки ми побачили багато крові, багато болю, загиблих.

Я не хочу залишати цей район, хочу його розвивати. Хочу тут жити і мрію, щоб моя дитина теж жила тут. Ми хочемо жити мирно в нормальній процвітаючій європейській країні, щоб працювали підприємства, була інфраструктура.

Зараз стало дуже важко жити. У нас багато проблем, немає роботи, закриваються навіть аптеки. Люди налякані і не розуміють, що відбувається.

Коли я була в декреті, то отримувала гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова. У той момент вона допомогла нам вижити, тому що була проблема заробітку. Ця допомога сильно виручала людей нашого селища.

Люди були налякані і не розуміли, що відбувається

Мрію, щоб припинилася війна і настав довгоочікуваний мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки молодь переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення робота Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій