Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Петрівна Раззуваєва

«Будь-який постріл у нас викликає жах і шок»

переглядів: 498

Війна назавжди зруйнувала не лише розмірене життя людей похилого віку – Валентини Раззувайової та її чоловіка. Війна зруйнувала їхній будинок, здоров'я, плани, мрії і вселила у страх.

До війни ми жили спокійним, нормальним життям пенсіонерів. Потім усе змінилося, а 25 січня 2015 року наш будинок зруйнував вибух, у квартиру потрапило два снаряди. Дякувати Богу, що ми в цей час були в бомбосховищі. А на другому поверсі жінка загинула. Довго ми жили зі зруйнованими вікнами, стінами, стелею. І лише у 2018 році відновили своє житло. Частково допоміг «Жилкомунсервіс», решту зробили за власний кошт.

У нас із чоловіком від постійних стресів розвинулися різні хвороби. Усі заощадження витратили на відновлення здоров'я та житла.

Ми фактично вижили за рахунок гуманітарної допомоги Фонду Ріната Ахметова. Щасливці живуть у глухому куті, попереду річка Донець – це лінія розмежування. Щоб купити продукти, треба кудись їхати. Раніше їздили до Луганська, тепер немає можливості. Добре, що селяни привозять та продають молочку, яйця, але мало хто може це купити. На Щастя залишилися майже одні пенсіонери, будь-яка допомога важлива. Отже дякую Рінату Ахметову за те, що нас вигодував у найважчий час.

Я не можу забути обстріли Щастя. Ми й припустити не могли, що у 2021 році знову обстріляють наш будинок! Це був такий стрес, що тепер будь-який постріл для нас – жах та шок.

Мрію про одне – щоб закінчилася ця незрозуміла ситуація, яка називається війною. Щоб відновився мир, не було обстрілів, люди возз'єдналися і не знали, що таке військові дії.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2015 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій