Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Володимирівна Брижашова

«Будь-який стук-грюк – і діти, звичайно, лякаються»

переглядів: 640

Ховалися у підвалах від обстрілів, гасили пожежі та вивозили дітей – так жила родина Надії Брижашової у перші роки воєнних дій на Донбасі.

Ми жили у Попасній. Усе бачили, ми ж самі людей рятували. На наших очах і кров лилася, і у підвалі ховалися, і пожежі гасили. Ні швидка, ні пожежники не виїжджали, ми самі все гасили.

Я пам'ятаю, обстріл пройшов, і вогкість була у підвалі жахлива. Ми вийшли надвір, ніби тихо, а тільки ми виходимо, очі піднімаємо – на нас автомати дивляться. Я почала кричати. Вони: «Ми свої, свої. Є поранені?». Я говорю: «Що ж ви робите? Ви ж дітей налякали». Це запам'яталося, дуже страшно.

Із Попасної ми поїхали 24 січня 2015 року. У Сватовому трошки у безпеці почуваємося. Але будь-який стук-грюк – і діти, звісно, ​​лякаються. Особливо дівчинка, 12 років. І синові 15. Дев'ятирічний син не пам'ятає. А ось ці двоє… їм, звісно, ​​дісталося. І старшим дісталося, їм по 24 роки первістки-двійнята у мене, син і донька. Їм тоді було по 16 років. Діти всі пам'ятають, звісно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2014 2015 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій