Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Сергійович Губанов

«Коли війна прийшла до Донецька, то ми поїхали до Маріуполя, але війна прийшла і туди»

переглядів: 539

«Маріуполь я дуже полюбив за чотири роки і звідти мені було дуже боляче їхати», - розповідає Олександр Губанов. До 2014 року він проживав із сім'єю в Єнакієвому Донецької області, а коли на сході України розпочалися військові дії, то він не захотів залишатися на непідконтрольній території та переїхав жити до приазовського міста. Але 2022-го війна знову прийшла до його дому. Каже, коли почалися обстріли, то у місті одразу зникли всі комунікації. Продуктів у магазинах не стало, бо їх одразу розмародерили. Бачити, як війна розлюднює людей, було дуже страшно. Люди були дуже голодні та злі і за банку тушонки могли вбити. За водою чоловік ходив до річки і доводилося кип'ятити цю воду, щоб пити і готувати їжу. Свого транспорту сім'я не мала і як виїхати, коли відкрили зелений коридор Олександр не знав. Але йому пощастило та вивезти їх погодився волонтер.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2022 Аудіо Історії мирних чоловіки діти 2014 переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій