Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Вікторівна

«Коли стріляли перший раз, у мене віднімалася мова»

переглядів: 671

Я була в хаті і підмітала пол, а тут за вікном падає снаряд «Града»! Вікна вилетіли на вулицю. Ми були в такому шоковому состоянії, не поняли, що воно таке.

Це був перший день війни.

А потім ховалися до сусіда в погріб. Ще до війни я поламала ногу. Одного разу стріляли – і я впала в хаті. Якось долізла до забору, встала і кажу чоловікові: «Я не піду нікуди зі своєї хати». Після того, коли стріляли, весь час знаходилась в хаті. Лежала в спальні на полу, і все. У нас немає підвалу, він валиться, засипається, там вода до поясу.

Сам будинок наш не постраждав, все ціле. Правда, побиті забор на вулиці, криша на кухні і над сараєм. Вікна всі вилітали.

Війна повліяла на нашу жизнь. Коли стріляли перший раз, у мене віднімалася мова, я дуже сильно заїкалася.

Як начинають стрілять – у мене начинаються нерви, я начинаю труситься. Зараз спокійно, а буває що стріляють. Буває, в огород підеш полоть поки не стріляють, занімаємся, а начинаєм слишать, що бабахкають або стріляють – тікаєм.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Аудіо Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли здоров'я літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій