Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Потапова

«Здавалося, що це якийсь сон»

переглядів: 785

Війна стала для мене тим періодом життя, коли потрібно було все починати спочатку. Сім років борюся. Відновлюю зв’язки, життєві й побутові, усе повністю починаю з нуля.

У червні 2014 року вже були виставлені блокпости на Мар’їнці. Я сама з Петровського району. Уже були чутні постріли по району й захоплені деякі адміністративні будівлі, тому вирішили виїжджати.

Ми виїхали на 10 днів з дітьми на море, думали, що ситуація проясниться. Виїхали як на море – шкарпетки, капці, шортики – і більше не поверталися. Ще спочатку якось сподівалися перший рік, другий... Аж не вірилося, здавалося, що це якийсь сон, що зараз ти прокинешся.

Я до кінця навіть не усвідомлювала тоді, а сьогодні я думаю, що це вже неможливо. Мало того, що житло зруйноване, там сформувався свій порядок. Тут Мар’їнський район недалеко від лінії розмежування. Стріляють, іншим разом чутно дуже сильно. Страшнувато. Техніка, військові всюди, але люди адаптувалися. Я іноді в Мар’їнку приїжджаю, люди вже звикли, живуть і на багато речей не звертають уваги.

До осені 2016 року ми жили в Запорізькій області, потім переїхали в Курахове Мар’їнського району.

Ми отримували гуманітарну допомогу. Від Фонду Ріната Ахметова на кожного члена сім’ї виділялися продуктові набори. У Запорізькій області було більше різних фондів: Червоний Хрест, Save the children. Нам виділяли фінансову допомогу на придбання речей. Ми разом із представником їздили за покупками й віддавали чеки. Досі користуюся цими речами, тому що виїхали без нічого.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних 2014 2016 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій