Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Лук’янова

«Як свистять снаряди над головою, я запам’ятала найкраще»

переглядів: 885

Наталя була вагітна другою дитиною, коли поруч із будинком, у город впали снаряди. Її батько підірвався на міні, і тільки чудо врятувало йому життя.

Війна зруйнувала цілком усе, що можна було. Початок війни я побачила, коли повз наш будинок поїхали БТР і БМП із пораненими й убитими людьми. Тоді ми зрозуміли, що все почалося й у нас.

Я була вагітна другою дитиною, коли в наших сусідів на город падали снаряди. Мене зі старшою дитиною потім забрали до себе батьки. І ми прокинулися вранці від того, що й у нас впали снаряди на городі. Дитина тоді дуже сильно злякалася.

Як свистять снаряди над головою, я запам’ятала найкраще. Слава Богу, що в мене народилася нормальна, здорова дитина, без жодних відхилень на нервовому ґрунті.

Ми переїжджали, виїжджали до свекрухи, потім повернулися. Виїжджали по мінних полях у Макіївку, потім я повернулася з дітьми. Уже півтора року живу в селищі Верхньоторецькому. У Макіївці ми прожили п’ять років.

У мене тато від війни постраждав дуже сильно. Він був на роботі, поїхав на тракторі в поле й підірвався на міні. Йому зробили операцію – відновлювали хребет, у двох місцях був перелом. Якби не зробили операцію, залишився б інвалідом. А так, слава Богу, ходити хоч може.

Фінансовий стан наш погіршився, тому що немає можливості десь працювати. Води в нас не було майже місяць. Так і живемо ми, як на пороховій бочці. Ми не знаємо, що буде завтра, що буде через годину, в очікуванні невідомо чого і кого. Не можемо нормально розслабитися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке Текст Історії мирних жінки переїзд поранені психологічні травми безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій