Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Дробаха

«Як ми виїжджали з Луганська – це був шок, це ніколи не забудеться»

переглядів: 1192

Це не те, що важко, це було дуже важко. Як ми виїжджали з Луганська – це був шок, це ніколи не забудеться.

Як ми виїжджали з Луганська – це був шок, це ніколи не забудеться

Нас вивозив соцзахист. Дітей тяжкохворих соцзахист вивозив, але ми давали гроші зі своєї кишені. На залізничному вокзалі почалося бомбардування... Ще тоді поїзд ходив Луганськ – Одеса. І ось на цей поїзд нас посадили. Довезли всіх візочників, тяжкохворих. Перших вивезли дітей.

Нас вивезли до Одеси й відправили кого в Рибаківку, кого в [санаторій] «Автодорожник». Там нас зустріла влади, МНСники. Всіх розподілили швидко-швидко кого куди.

Як ми виїжджали з Луганська – це був шок, це ніколи не забудеться

Додому хочеться. Коли це все закінчиться? Люди просто хочуть додому. У нас це вже четвертий переїзд. Четвертий із такою тяжкохворою дитиною! Ми приїхали в Рибаківку, з Рибаківки поїхали в Сергіївку, із Сергіївки приїхали в Куяльник, тепер приїхали до Святогірська. Звідси ми хочемо поїхати жити додому. Мені не треба ні Одеси, нічого! Я хочу жити у себе вдома.

Наш тато розбився на машині взимку ще до того, як я дізналася, що вагітна. Аварія. Я народжувала в 31 рік. Дитина перша, були важкі пологи.

Дитина хворіє з народження, родова травма голови. Ми постійно лікуємося, постійно приймаємо ліки. Зараз ми домовилися робити дитині операцію на нозі, тому що чим більше вона [дівчинка] росте, тим більше у неї права нога підвертається всередину. Уже підошва догори і дуже важко її взувати.

Якби не Рінат Ахметов, люди на Донбасі просто померли б з голоду. Вони кинуті напризволяще, до них ніхто туди не приїжджає з влади. А якщо приїжджають, то просто поговорили – і на цьому все, справа закінчилася. Він – єдина людина, яка допомагає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2016 Відео Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли житло неповні сім'ї внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій