Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Бесараб

«Іноді вибухи були такі сильні, що дитина сприймала їх за землетрус»

переглядів: 134

У 2013 році за всі свої збереження ми купили квартиру в Макіївці, зробили ремонт, і не встигли в ній пожити, бо в 2014 році почалася війна. Місто спочатку обстрілювали, потім окупували. Ми залишилися жити у невеличкому шахтарському містечку Гірник.

У лютому війна прийшла і туди. Спочатку обстріли були доволі далекі, але швидко наближувались. Нажаль, наша дитина чула вибухи, коли гралася на вулиці з подружками. Іноді бухало так сильно, що вона обіймала дерево, бо боялася, що це землетрус.

Залишатися вдома стало небезпечно. Закрилося все: банки, аптеки, магазини. Нам знову довелося покинути дім, друзів рідних, і евакуюватися в більш безпечне місце.

Дякувати Богу, що ми встигли вчасно виїхати із дитиною, бо зараз наше маленьке місто постійно обстрілюють. Від обстрілів люди втрачають житло і гинуть. Мій батько і бабуся, які залишилась там, мріють побачити онуків. А ми мріємо повернутися і обняти рідних.

Ми евакуювались в шахтарське містечко Червоноград, на Львівщину - подалі від вибухів. Я постійно тримаю доньку за руку і кажу, що зі мною і мамою вона у безпеці. Так, тримаючи її за руку, ми їхали через всю країну туди, де ніколи до цього не були.

На згадку про своє житло і щасливе життя у нас лишились тільки ключі від квартири у Макіївці, куди ми вже ніколи не повернемось…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гірник 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота неповні сім'ї діти розлука з близькими 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій