Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Морозан

«Гуманітарні організації допомогли пережити важкі часи»

переглядів: 388

Я переїхала зі Стаханова [Кадіївка] в Сєвєродонецьк 4 серпня 2014 року. У мене двоє дітей, старша дочка вже вчиться на бюджеті в Харкові. Молодшій доньці 10 років, вона в четвертому класі. Живемо втрьох з мамою.

У нас місто дуже маленьке. До війни працювала одна містоутворююча фабрика, але її розбомбили. Додому дороги поки немає. Ми досі змушені жити в орендованій квартирі. Багато людей повернулися назад, тому що не змогли влаштуватися на роботу або не було житла.

Коли почалася війна, спочатку було дуже важко. На руках маленькі діти, ми орендували житло. Вдома у нас залишилася двокімнатна квартира, за цей час вона не постраждала. Поруч були попадання, але нас не зачепили. Ми два тижні просиділи в підвалі в інтернаті, а потім виїхали в Бердянськ.

Тоді лінія фронту була невизначена. По дорозі то український прапор був, то не український, то один блокпост, то інший. Їхати було страшно. Сиділи в Бердянську, поки не закінчилися гроші, в двокімнатній квартирі нас було дванадцять чоловік. Потім вийшло знайти інше житло.

У той момент мені дуже запам'яталася допомога від Фонду Ріната Ахметова. Дитині давали дитячі підгузники, різні пюре, крупи. Все це нам сильно допомагало. З документами мені допоміг Норвезький фонд [NRC]. Від датської ради у справах біженців [DRC] я виграла грант на перукарську справу. Це теж добре підтримало. Зараз у мене одна мрія - придбати житло.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Стаханов 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій