Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Іванівна

«Гримить грім, а мене вже тіпає»

переглядів: 894

Коли у 2014 році почали бомбити, я почала бігти. У Мар’їнці живу на третьому поверсі, на Заводській. Звідти почала бігти. Боже мій! Усі ноги позбивала, а наді мною свистіло. Я взагалі вся перелякана була. Люди всі ховаються, показують на мене: «Куди ти біжиш?» А мені треба бігти. А куди бігти? Я там одна, боюся.... Це страшно було.

Наш під’їзд якось встояв, а наступний під’їзд увесь знесло. У мене дуже постраждали вікна та двері на балконі. Мені сімдесят дев’ять років. Я одна.

Гримить грім, а мене вже тіпає

Зараз у Кураховому нам дали гуртожиток. Умови, звичайно, ніякі, але вдома я не можу. І хочеться туди. Прийду – немає води, немає газу. Я сама воду не підніму на третій поверх. Якщо тільки воду й газ дадуть, я обов’язково повернуся.

Я залишила все й одразу виїхала сюди, у Курахове, воно недалеко, лише 18 кілометрів від дому.

Одразу нас ніхто не вивозив. Я пересиділа на околиці Мар’їнки, а потім уже перестали бомбити. Я тоді пішки дісталася до Георгіївки.

Зараз ударить грім, а мене вже тіпає. Чути звідти, але такі глухі звуки, а там же взагалі нестерпно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій