Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра

«Це якийсь сюрреалізм, не може бути у XXI столітті такого»

переглядів: 527

Після семи років активних бойових дій мешканцям Дружківки важко позбутися тривожності. Адже війна зовсім поруч, і забути її не вийде.

У нас війна починалася вже з квітня 2014-го. Спочатку вона ще була гібридна, але ми розуміли, що вона призведе до війни реальної. Коли місто було окуповане, вулицями Дружківки роз’їжджали люди зі зброєю, ми чули про існування катівні. Така для нас тут була війна. Потім лінія фронту перемістилася, із міста виїжджали люди. Усі говорили про те, що буде далі, як вижити, як врятувати близьких. Говорили про те, що це просто якийсь сюрреалізм, що не може бути у XXI столітті в нас тут такого. Але, на жаль, так сталося.

Я не хотіла б нічого забути, хотіла б усе знати, спокійно аналізувати, пам’ятати й донести своїм студентам, щоб такого не було більше.

Оскільки в нас не було руйнівних дій, то війна в цьому плані на нас не вплинула. Звісно, вона вплинула на стан людей. Була тривога, розуміння, що поруч гинуть люди. Війна досі триває, вона на довгі роки, конфлікт не згасне сьогодні-завтра, тому тривога залишається.

Це якийсь сюрреалізм, не може бути у XXI столітті такого

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружківка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій