Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ілона Симоненко

«Було дуже страшно, коли по моєму рідному селу проїжджали танки»

переглядів: 283

Симоненко Ілона, 15 років, Медведівський ліцей, с. Лозова

Есе "День, коли для мене почалась війна"

 Війна – страждання, біль, смерть, страх і сльози. Вона забирала багато життів, залишала багатьох дітей без родин та будинків. Для мене війна почалась саме тоді, коли вона почалась і для наших захисників. Було дуже страшно, коли по моєму рідному селу проїжджали танки і інша бронетехніка. Я розуміла, що вони їдуть в пекло, назустріч своїм страхам, захищати свою країну і своїх людей. Мені було лише дев’ять років, і мені довелося дізнатися,  що таке жити в страху, знаючи що через декілька сотень кілометрів гинуть люди.

Одного дня показували новини, що на сході розгортаються бойові дії, батьки ходили схвильовані, а мені було навіть страшно лягати спати. Батьки заспокоювали: «Все буде добре, доню, мир настане».

Цей день запам’ятався нам назавжди, як страшний туман, який пожирав мир. Багато людей тікали з пекла, їм доводилося  покидати свої рідні оселі, щоб вижити.

Мир – це таке прекрасне слово, таке чарівне й світле. Для мене – як ковток джерельної води, як подих свіжого ранкового повітря. Я хочу, щоб кожен вдихнув це свіже повітря, без запаху пороху та пролитої бійцями крові, я хочу щоб над кожним із нас з’явилося світле блакитне небо й для кожного заспівали пташки. Мені вже п'ятнадцять років, і я хочу, що б війна на сході закінчилась, бо я хочу жити в мирній Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій