Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Матвійчук

«Батьки підібрали частинку касетної бомби, що вибухнула поряд із дачним будинком»

переглядів: 195

Зранку 24 лютого я спала вдома, у Києві. Коли почались обстріли, я вирішила переїхати під Васильків до родичів. Їхала на вєліку сама. Було важко і нервово. Потім мене дуже вразив вибух на нафтобазі в Крячках та подільші бойові дії. Я проживала майже поруч.           

З гуманітарною кризою мені не довелось стикнутися. Тільки з катастрофою психологічною.

Хотілося прокинутись від цього кошмару. Я була у стані "вакууму". Їсти майже не хотілось декілька днів. Надалі ми з родичами переїхали у безпечніше місце. Обходились тим, що мали. Я більше місяця ходила майже в одній і тій же одежі. Батьки переїхали на дачу за Великою Димеркою, і це було небезпечно. Молилася за них кожного дня.

Позитиву до нашого життя додавав приємний і дорогоцінний час перебування разом з маленьким племінником. А ще - чужі люди стали рідними: всі, з ким я в цей період жила, дбали один про одного.

До війни я займалась дизайном, фотографією. Це моє покликання, і змінювати професію я не хочу. Хоча зараз і немає особливого попиту.

Про трагічні воєнні події мені нагадує "дротик" з касетної бомби. Типу - гострий цвях, у якого верх перероблений, як у стріли. Його привезли батьки з дачі... бомба вибухнула дуже близько.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) їжа розлука з близькими 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій