Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Щербакова

"Завдання вчителя – вислухати, заспокоїти та підтримати!"

переглядів: 186

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Олена Щербакова

Посада класний керівник 4 класу Глевахівського закладу загальної середньої освіти Глевахівської селищної ради Фастівського району Київської області.

"Воєнна агресія росії в Україні змінила ставлення до освітнього процесу в цілому не лише педагогів, а й учнів. Кожен з нас потребує особливої уваги та піклування, а особливо діти, які вимушені були разом з батьками покинути рідні домівки та переїхати до інших міст та країн.

Наш заклад розпочав дистанційне навчання з 21 березня 2022 року за розкладом. Педагоги сфокусувалися не лише на академічних успіхах дітей, а й на підтримці та нормалізації їх психічного стану.

21 березня до 4 класу Глевахівського ЗЗСО, що навчався за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України», прибула дівчинка Катерина, яка зі своєю мамою вимушена була виїхати з Гостомеля і переїхала до нашого селища.

Звичайно, Катрусю відразу ж приєднали до освітнього процесу за дистанційною формою навчання. Хоча Катеринка і не навчалася за проєктом «Інтелект України», вона із цікавістю слухала заняття, хвилювалася, коли чогось не розуміла. Приємно було бачити її допитливі оченята, в яких світилися іскорки надії. Діти з радістю прийняли її до класної родини та чекали зустрічі. Кожен із них намагався допомогти дівчинці під час занять та підтримати її у різних ситуаціях. Вона знайшла нових друзів. 

Під час уроків учням класу обов’язково надавалася можливість висловитися: розповісти про свій настрій, емоції та мрії. Кожного дня діти разом із вчителем обговорювали позитивні новини та маленькі перемоги! Завдання вчителя – вислухати, заспокоїти та підтримати!

Кожен із них висловлював свою думку та сподівання про зустріч один з одним після Перемоги України! Такі маленькі, але такі великі Українці!"

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій